Voeding bij gezondheid en ziekte

Prijs € 65,65

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

N. Stegeman

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek dat de afgelopen twintig jaar zijn weg heeft gevonden naar tal van opleidingen in het hoger onderwijs. Ook wordt het boek veel als naslagwerk gebruikt door professionals die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met voedingszorg. Bijvoorbeeld: verpleegkundigen , diëtisten , artsen , verloskundigen , logopedisten , fysiotherapeuten en mondhygiënisten. Niet alleen in de reguliere geneeskunde , maar ook in de alternative geneeskunde maakt men gebruik van dit boek.De overheid heeft de noodklok geluid in het rapport ‘Ons eten gemeten.’ Een ongezond voedingspatroon is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ziekte en sterfte aan hart–en vaatziekten, diabetes en kanker in Nederland.Voorlichting over de juiste voeding , afgestemd op individu of doelgroep , is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten.Hulpverleners in de gezondheidszorg kunnen in Voeding bij gezondheid en ziekte antwoord vinden op allerlei vragen die consumenten en patiënten hebben over voeding , zoals :Is ons voedsel nog wel veilig en wat zijn antioxidanten?Wat moet ik eten om niet aan te komen ?Welke rol speelt voeding op oudere leeftijd; zijn er voedingsstoffen die van involed zijn op het verouderingsproces ?Helpt het gebruik van vitamines en andere voedingssupplementen bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en kanker?Wat moet je doen als een peuter niet wil eten?Wanneer en hoe moet je overgewicht behandelen bij kinderen?Wat zijn de specifieke voedingsproblemen van gehandicapten?Hoe kun je ondervoeding tijdig signaleren?Wat is de rol van immunonutritie bij het herstel van ernstig zieke patiënten?Hoe kun je optimale voedingszorg geven aan een demente patiënt?Voeding bij gezondheid en ziekte is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening.InclusiefWebsite:www.voeding.wolters.nlopdrachtencasuïstiekaanvullende informatie voor docenten, studenten en professionals

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. Stegeman
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001606282
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
575

Beschrijving

Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek dat de afgelopen twintig jaar zijn weg heeft gevonden naar tal van opleidingen in het hoger onderwijs. Ook wordt het boek veel als naslagwerk gebruikt door professionals die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met voedingszorg. Bijvoorbeeld: verpleegkundigen , diëtisten , artsen , verloskundigen , logopedisten , fysiotherapeuten en mondhygiënisten. Niet alleen in de reguliere geneeskunde , maar ook in de alternative geneeskunde maakt men gebruik van dit boek.
De overheid heeft de noodklok geluid in het rapport ‘Ons eten gemeten.’ Een ongezond voedingspatroon is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ziekte en sterfte aan hart–en vaatziekten, diabetes en kanker in Nederland.
Voorlichting over de juiste voeding , afgestemd op individu of doelgroep , is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten.
Hulpverleners in de gezondheidszorg kunnen in Voeding bij gezondheid en ziekte antwoord vinden op allerlei vragen die consumenten en patiënten hebben over voeding , zoals :
Is ons voedsel nog wel veilig en wat zijn antioxidanten?
Wat moet ik eten om niet aan te komen ?
Welke rol speelt voeding op oudere leeftijd; zijn er voedingsstoffen die van involed zijn op het verouderingsproces ?
Helpt het gebruik van vitamines en andere voedingssupplementen bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en kanker?
Wat moet je doen als een peuter niet wil eten?
Wanneer en hoe moet je overgewicht behandelen bij kinderen?
Wat zijn de specifieke voedingsproblemen van gehandicapten?
Hoe kun je ondervoeding tijdig signaleren?
Wat is de rol van immunonutritie bij het herstel van ernstig zieke patiënten?
Hoe kun je optimale voedingszorg geven aan een demente patiënt?
Voeding bij gezondheid en ziekte is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening.
Inclusief
Website:
www.voeding.wolters.nl
opdrachten
casuïstiek
aanvullende informatie voor docenten, studenten en professionals

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. Stegeman
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001606282
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
575

Storytel Luisterboek Award

Luisterboeken voor kinderen

  • Het leven van een loser - Vette pech | Jeff Kinney (ISBN 9789047613886)
    12,95
  • De dikke van Dahl | Roald Dahl (ISBN 9789047615903)
    15,95
  • 10,99
  • De Hongerspelen | Suzanne Collins (ISBN 9789047614111)
    19,95
  • Het raadsel van alles wat leeft | Jan Paul Schutten (ISBN 9789047617495)
    13,55
  • Broederband Boek 2 - De Indringers | John Flanagan (ISBN 9789025758080)
    16,99
  • Het Astrid Lindgren luisterboek | Astrid Lindgren (ISBN 9789047607618)
    11,95
  • Het gouden voorleesboek | W.G. van de Hulst (ISBN 9789047605423)
    16,95
  • Fantasia | Geronimo Stilton (ISBN 9789047614043)
    9,99
  • De Grijze Jager Boek 1 en 2 - De ruïnes van Gorlan, De brandende brug | John Flanagan (ISBN 9789490938215)
    21,95

Bekijk de volledige lijst

Top 3 Taalcursussen