Prijs | € 19,95 |
Uitverkocht
Hardback | Oktober 2007 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak lastig. Dit boek biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt. Het is de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn. Linda Johnson-Bell, internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste, geeft eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten. Verder biedt ze je tabellen en schema's waarin je kunt lezen wat precies bij elkaar past. Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen. Er is ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas. Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende magazines en was hoofdredactrice van Vintage International Magazine. Voor haar publicaties over wijn won ze diverse prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier. Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië. Samen met haar man runt ze een restaurant in Londen, waar ze als sommelier beslist over de inkoop van de wijnen.
Specificaties
- Auteur
- L. Johnson-Bell
- Uitgever
- Deltas Centrale uitgeverij
- ISBN
- 9789044717518
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2007
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 204
Beschrijving
De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak lastig. Dit boek biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt. Het is de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn. Linda Johnson-Bell, internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste, geeft eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten. Verder biedt ze je tabellen en schema's waarin je kunt lezen wat precies bij elkaar past. Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen. Er is ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas. Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende magazines en was hoofdredactrice van Vintage International Magazine. Voor haar publicaties over wijn won ze diverse prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier. Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië. Samen met haar man runt ze een restaurant in Londen, waar ze als sommelier beslist over de inkoop van de wijnen.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- L. Johnson-Bell
- Uitgever
- Deltas Centrale uitgeverij
- ISBN
- 9789044717518
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Oktober 2007
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 204