Voorkom stress en burn-out met yoga

Prijs € 11,98

Niet beschikbaar

Fred van Beek

MP3 | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het programma van ontspanning, ademhaling, meditaties en zelfmassage in dit luisterboek zorgt onder meer voor het 'afvloeien' van spanningen en dus voor het voorkomen van stress en burnout.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fred van Beek
Voorgelezen door
Fred van Beek
Uitgever
Wamsenzo
ISBN
9789461493644
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
77 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dé manier om geen stress of burn-out te krijgen is natuurlijk spanningen niet de kans te geven je leven te betreden. Maar spanning ligt altijd op de loer, en het kan iedereen overkomen. Met Yoga kunnen de negatieve effecten daarvan tot een minimum worden beperkt. Het programma van ontspanning, ademhaling, meditaties en zelfmassage in dit luisterboek zorgt onder meer voor het ‘afvloeien’ van spanningen en dus voor het voorkomen van stress en burnout.

Een portie stress op z’n tijd is niet altijd ongezond. Van stress die niet aanhoudt herstelt men snel. Maar degene bij wie de stress wel langer duurt raakt overspannen. En dat is wel ongezond. Herstellen daarvan kost meer tijd dan herstellen van gewone stress. Burnout is een verwaarloosde vorm van overspannenheid. En dat is héél ongezond. Herstellen van een burnout kan járen kosten.

De meeste burnouts worden veroorzaakt door omstandigheden op het werk: Tijdsdruk, gebrek aan steun, conflicten, weinig inspraak, dubbele taken (werkende vrouwen!), te veel verantwoordelijkheid, gebrek aan waardering en onvoldoende plezier in het werk kunnen daarbij een rol spelen. In de persoonlijke situatie gaat het meestal om onverwerkte ervaringen en om een opeenstapeling van ‘verse’ zorgelijke situaties of frustraties: Geldzorgen, last met de kinderen, ruzies, enzovoort. Wie eenmaal burnout heeft ervaart een diepe duisternis en absolute uitzichtloosheid, die voor gezonde mensen maar moeilijk voorstelbaar is. Het is het eindstation van een langdurige roofbouw op lichaam en geest.

Met een handig boekje (in pdf-formaat) met tips, tekeningen en waarin u alles kunt nalezen. Dit pdf-bestand wordt met de mp3-bestanden meegeleverd.

Inhoud
1: De volledige ademhaling
Je oerkracht bevindt zich in de bodem van je buik. De uitademing via de buik geeft totale ontspanning en maakt je leeg, zodat je je bij de inademing kunt vullen met nieuwe energie. Onrust en spanningen verdwijnen uit je lijf èn uit je hoofd, want adem is de brug tussen lichaam en geest.

2: Aanspannen en bewust worden
Het gevoel geen grip te hebben op omstandigheden in je leven verandert je hormoonhuishouding. Negatieve gevoelens verlagen je bloedsuikerspiegel en maken je ziek. Wie leert te denken in succes voedt al zijn lichaamscellen met kracht en energie. De kwaliteit van je gedachten bepalen de kwaliteit van je gezondheid. Dus: denk jezelf gezond!

3: De statische zwevende cobra
Door in deze houding bewust de ademhaling te sturen wordt de bijnier gemasseerd. Deze produceert dan meer hormonen en de adrenaline wordt in balans wordt gebracht, waardoor stress en agressie beter te hanteren zijn. De werking van lever en gal verbetert, nierstenen en -gruis verdwijnen. Je gaat je steeds beter voelen en je kijk op het leven wordt zonniger.

4: Kruiphouding en de boog
Een ademoefening waarmee je je frustraties en stress letterlijk van je afschopt. Dat lucht op! Je hersenen worden van veel zuurstofrijk bloed voorzien en je voelt zelf wat dat voor je doet. Je ervaart de stilte àchter de stilte en de vrede, de harmonie en de levenskracht die je voelt maken je tot een completer, bewuster en gelukkiger mens.

5: De leeuw en looppas
Laat alles wat je dwarszit je hoofd en je lichaam uit en de aarde in glijden. Je lost blokkades er mee op, stimuleert je bloedsomloop en je verdeelt spanningen harmonieus over je hele lichaam, waardoor je er veel minder last van hebt. De ademenergie brengt je mentaal in evenwicht en werkt diep in op lichaam en geest: je vóélt je stemming verbeteren!

6: Voorovergebogen zwaan
Door je energie en je kracht uit de bodem van je buik te halen en naar je hart te sturen versterk je je zelfbewustzijn: jouw ego is jouw voertuig naar jouw waarheid. Je verbetert je lichaamstaal en je brengt je afweermechanisme in balans door de thymus - je spirituele hart - te stimuleren. Voel hoe je zowel geestelijk als lichamelijk sterker wordt.

7: Ademmeditatie door het hele lichaam
Je lijf is het huis waarin je woont. Loop in gedachten en met je adem door je hele lichaam en voel hoe je overal spanningen kunt loslaten en ruimte kunt maken. De wisselwerking tussen ontspanning en ademhaling werkt diep in op het zenuwstelsel en helpt stress, burnout en chronische vermoeidheid te voorkomen of op te lossen.

8: Dorische tempelmuziek tegen stress en burn-out (cello)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fred van Beek
Voorgelezen door
Fred van Beek
Uitgever
Wamsenzo
ISBN
9789461493644
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Storytel Luisterboek Award

Luisterboeken voor kinderen

  • Het leven van een loser - Vette pech | Jeff Kinney (ISBN 9789047613886)
    12,95
  • De dikke van Dahl | Roald Dahl (ISBN 9789047615903)
    15,95
  • 10,99
  • De Hongerspelen | Suzanne Collins (ISBN 9789047614111)
    19,95
  • Het raadsel van alles wat leeft | Jan Paul Schutten (ISBN 9789047617495)
    13,55
  • Broederband Boek 2 - De Indringers | John Flanagan (ISBN 9789025758080)
    16,99
  • Het Astrid Lindgren luisterboek | Astrid Lindgren (ISBN 9789047607618)
    11,95
  • Het gouden voorleesboek | W.G. van de Hulst (ISBN 9789047605423)
    16,95
  • Fantasia | Geronimo Stilton (ISBN 9789047614043)
    9,99
  • De Grijze Jager Boek 1 en 2 - De ruïnes van Gorlan, De brandende brug | John Flanagan (ISBN 9789490938215)
    21,95

Bekijk de volledige lijst

Top 3 Taalcursussen